OBAVEŠTENJA VEZANA ZA BIZNIS LIGU STONES


  XVII Kolo

            Kad su vam tri člana ekipe u prva četiri igrača kola, a i Zoran Ogrizović sa 213 srušenih pinova najbolji igrač, onda je više nego jasno da se ORIS vratio u kolosek. Kao i Oris i Elbraco je bio na nivou sinoć i zabeležio još jednu pobedu. Ovog puta bili su bolji od Vodokanala mada je malo falilo da budu drugi u nizu sa vrha tabele kojima su oni pomrsili račune. Bila je to odlična utakmica i do kraja neizvesna ali bodovi su ostali Elbracu. Luki Rašiću (Direkcija) malo je falilo da preskoči 200 pinova ali srećom nije toliko malo falilo Direkciji da pobede Gradsku upravu rezultatom 8:2. Dan je započeo pobedom Apoteke nad Heatersima, kojima je ovo treća izgubljena utakmica u nizu. Nadamo se da će Hetaresi trgnuti što pre jel su u ovoj sezoni do sada pokazali da su dobar tim. Za kraj večeri najbolja i najneizvesija utakmica MMV Alati i 192 zavrešena je pobedom 6:4 za ekipu 192. 

             Da li znate zašto su Somborske Novine izašle u četvrtak?.......Neeee ne zato što je izborna tišina. Sve je bilo spremno za slavlje nakon treće uzastopne pobede i to sve protiv favorita. Ali Poštari, ne bi bili Poštari, da ne pokvare te njihove male planove i prekinu tako doobar niz pobeda i udalje Novinare od play off-a, za sada, ... No ništa bolje nije prošla ni Vinska Mušica koju je "zakucao" heroj Sportskog Saveza Ilija Lalić, povezavši 4 Strika u 9 i 10 bacanju i time uspeo da im otme, 4 već "osvojena" boda. Bofos je bio siguran protiv ÄŒistoće i zabeležio pobedu od 8:2. Opasni Advokati nisu marili za ženski deo ekipe Bowlnice nego su im uzeli bodove, pobedivši ih 8:2. Jedini kavaljer bio je adv.Vojislav Miškov prepustivši "počasne" bodove ali i to za samo jedan pin. Derbi večeri odigrali su Sindikalci i Elektrovojvodina. Rezultat do kraja ujednačen ali Sindikalci poučeni prošlonedeljnim porazom, stisnuli su do kraja i pobedili 8:2. Na kraju večeri Vojvodina Šume i SC Soko su odlučili da im je najbolje da podele bodove i u jednoj veseloj atmosferi odigrali su nerešeno 5:5.

            Još 6. kola je do kraja i  puno se bodova može osvojiti ali i izgubiti. Borba za play-off jos nije zaključena. Što se tiče lidera na tabeli Oris i Elbraco, obe ekipi po rasporedu imaju ozbiljne protivnike. Najjača utakmica čeka ih u 21. kolu, kada će u medjusobnom susretu odrediti ko će biti prvi na tabeli pre play off-a. 

Poslednja izmena 14.03.2014. u 09:01

  XVI Kolo

              Kad treba tu je. Tako bi trebali Poštari da prihvate Milana Trkulju. Od njega se očekuje da uvek briljira, što realno ne ide. Sinoć protiv Vinske Mušice je briljirao srušio je 226 (230) čunja i poveo Poštare u još jednu pobedu od (9:1). Direkcija je bila bolja od Vojvodina Šuma (6:4). Nošeni na krilima prošlonedeljne pobede nad ORIS-om Advokati su se nadali pobedom i nad Elbracom. Ovog puta, iako su igrali sa hendikepom Prletom, Elbraco je bio tvrd orah za Advokate. Dva brata Sunajko 199 (202) i Chika Bra 198 (223) doneli su Elbraku pobedu od (6:4) i posle 16. kola zaseli su na lidersku poziciju. Što nije uspelo Advokatima, da pobede mnogo bolje plasirane na tabeli, uspelo je Gradskoj Upravi protiv Sindikata i to rezultatom 10:0. Veče je završio MMV pobedom nad SC "Soko" i to rezultatom 8:2.

           Jedno je sigurno sve ekipe momentalno dostižu svoj vrh. Utakmice su sve neizvesnije i praktično nema izrazitih favorita na mečevima. ÄŒetvrtak je počeo utakmicom Apoteke i Elektrovojvodine rezultatom 4:6, tako da Apoteka nije stigla do novih bodova. Derbi dana Vodokanal i Oris. Posle nekoliko kola "spavanja" od svog najboljeg rezultata 244, Vulinović iz Vodokanala je opet odlično odigrao srušivši 193 čunja. Praktično time je doneo ne samo 2 već 4 boda Vodokanalu  i pobedu 7:3. Odigrao je Vodokanal jednu od utakmica lige srušivši zajedno 728 (767) čunjeva, prosek po igraču 182, a svaki rezultat preko 700 bez hendikepa je više nego dobar. Protiv odlično raspoloženog Bofos-a, Vip prosto nije imao šanse. Sa prosekom igrača od 169,25 Bofos je prepustio samo 2 boda VIP-u, koja je Zoran Dedić pošteno zaslužio sa oborena 224 (241) čunja. Sportski savez i Bowlnica odigrali su utakmicu koja je publiku na nogama držala, naravno zbog rezultata. Jedan čunj više srušio je Ilija Lalić od Željke Savić i vratio već maltene izgubljene bodove Sportskom savezu. Ečika je ovog puta bio siguran u finišu tako da su bodovi rezultatom 6:4 otišli Sportskom savezu. Da potvrdi moju tezu "da je teško odrediti favorita meča", potrudio se i Jelen Strong pobedivši 6:4 Heaterse, a pobeda ih je i na tabeli postavila na korak ispred njih.

Poslednja izmena 07.03.2014. u 07:57

  XV Kolo

          Prvi dan 15. kola prošao je bez velikih iznenadjenja ali nije bez uzbudjenja. Sigurni su bili Poštari protiv Bowlnice (7:3), Sindikat protiv Apoteke (8:2), GUP protiv Vojvodina Šuma (10:0). Presek večeri i moglo bi se reći derbi, odigrali su Elbraco i Sportski Savez. Rezultat 6:4 za Elbraco, ali odlučio je naravno jedan čunj. Sunajko je srušio čunj više od Mandića i doneo presudan bod, dal malo znanja ili više sportske sreće, no Elbracu su pripali bodovi i sada već sigurno drugo mesto na tabeli. Ni u nastavku večeri nije bilo iznenadjenja Direkcija je pobedila MMV rezultatom 8:2, a napokon je briljirao i Dule Landeka bacivši svoj najbolji rezultat u sezoni 190, bez hendikepa. Najbolji rezultat je sigurno napravio Milan Dragaš iz Sindikata srušivši 224 (238) čunja. 

              Htedoh ovu najavu u četvtak završiti rečenicom da je derbi u 20.00 izmedju ORIS-a i Advokata. Tako je i bilo. No da se vratimo na početak. Igrati "taman koliko treba", majstorski, ova floskula provučena je kroz prve tri utakmice drugog dana 15. kola. Vodokanal je za nijansu pobedio Hetarse (6:4), Vinska Mušica - ÄŒistoću (10:0), a Somborske Novine - Vip Group (10:0). Zatim je na red došao derbi, Advokati - Oris. Kako je utakmica odmicala, sve više se videlo, da će se desiti ono na šta bi se malo ko kladio. No ipak derbi je to i rezultat 8:2 za Advokate. ÄŒast Orisovcima spasao je gazda Gricko. Jelen Strong uspeo je da savlada odličnu, ali u četvrtak, slabiju Elektrovojvodinu. MIhajlo Karalić 203 (224) bili su prejaki za "munje" i pobedili ih sa (6:4). Nepravedno bi bilo da ne spomenemo i odličan rezultat Darka Lončara 209 (243) iz Hetarsa i nadamo se da će nastaviti sa tako dobrim rezultatima.

Poslednja izmena 04.03.2014. u 08:57

  XIV Kolo

  Kad zaigraju MMV i Gup, padne 30 ikseva po meču i ne sedi se dok igra se utakmica ta. Odlična utakmica za kraj večeri, koju kao da su igrali prvoligaši. Da bilo je nerešeno, bilo bi životno ispravno,  ali pošto je to sport, mora biti pobednik. Nekog smo morali ispratiti sa suzama, a nekog sa lovorikama. Pobedila je Gradska uprava 8:2, a najbolji ugrači utakmice su Tamara Martinović 205 (MMV) i Gorana Koporan 195 (GUP), zanimljivo je da su obe sa hendikepom imale po 224 čunja. 

                  Derbi večeri, Elbraco i Pošta. Polako se naziru timovi koji će se boriti za titulu, a ova oba tima će sigurno biti medju njima. Samo nijanse su donele pobedu, dva nesrećna probijanja Trkulje u 8 i 9 bacanju izmakla su Pošti nove bodove. Siguran je bio Elbraco, tim, tim i uvek tim. Ovog puta Igor Sunajko povukao je najviše, srušio 214 čunjeva i povukao tim do pobede.

                  Vojvodina Šume nas je demantovala da ne mogu bez Darka Krsmanovića i uspela je da uzme još dva boda. Pobedila je Apoteka - Jelen Strong 8:2, a Hetarsi - Advokate ispitm rezultatom.


Poslednja izmena 04.03.2014. u 08:55

  XIII Kolo

Nismo još ove godine kritikovali nečiju pobedu ali ovog puta moramo. Imali su Sindikalci sreće što su naleteli na momentalno indisponiranu ekipu Jelen Stronga, koja je morala igrati bez svog najboljeg igrača. Samo neko pored Šekuljice da je malo povukao iz Jelen Stronga bio bi to drugi u nizu poraz Sindikalaca, a ovako su na drugoj poziciji na tabeli. No nadamo se da će se brzo izvući iz krize i nastaviti sa uspesima. Sindikalci su uspeli da izbegnu drugi poraz u nizu, ali Hetaersi nisu. Trojac Sportskog saveza Mandić, Lalić i Milješić sa prosekom od od 191,33 bez hendikepa, bio je prejak za grejače..... Da, da,a  isto tako je "trojac" iz Bowlnice Savić, Kovač i Horvat, zasenio oba Zorana iz Vip-a, tako da Bunjevčev i Bošnjak nisu uspeli da prevagnu rezultat u njihov u korist.. Eh da i MMV alati su zabeležili pobedu i to protiv Vojvodina Šuma koja je kao i Jelen Strong igrala bez svog najjačeg igrača. No u svakom slučaju čestitamo MMV-u.. Elbraco, sigurno grabi prema vrhu tabele. Pobeda od 10:0, protiv ÄŒistoće nije za potcenjivanje. Pogotovo ako se uzme u obzir da je ta ista ÄŒistoća prosle nedelje potopila ORIS. Pitanje je samo da li će Poštari produžiti ORIS-ov niz poraza ili će im se oni otrgnuti. Ovo će u četvrtak sigurno biti najjača utakmica, a počinje u 18:00 čekamo vas...

 Vodokanal i Apoteka odigrali su prvu utakmicu, rezultato (8:2) 2. dana 13. kola i dobro zagrejali atmosferu pred utakmicu Pošte i ORIS-a. Kao što smo i najavili, odlična utakmica, u kojoj je uživala puna sala BC "Bowling Stones". Utakmica sa puno dobrih poteza ali i neverovatnih grešaka, a sve pod tenzijom derbija. Na kraju su utakmicu prelomili najbolji Nikola Ilić i Milan Trkulja. Nije čudno da kada igraju dva odlična igrača rezultat bude loš. Respekt je velik izmedju njih. Samo jedan prelaz Trkulja više da ja napravio bio bi rezulta 7:3 za Poštu. No, ovako je ORIS posle prvog poraza nastavio sa odličnom igrom i zabeležio još jednu pobedu. Nastavak je u istom ritmu. Samo jedan pin doneo je Direkciji pobedu nad Bofosom 673-672, mislim da sladje pobede ne postoje, ali i tužniji porazi. I onda šok za Elektrovojvodinu. Advokatima je nedostajao igrač i igraju sa Blind-om. Utakmica na pragu pomeranja ali Advokati ipak odlučuju da igraju. Pokazalo se kao ispravno. Pobedili su Advokati sa 8:2, malo je reći loš dan za Elektrovojvodinu. Kao i oni tako su odigrali i prošlogodišnji pobednici lige. Drugi poraz u nizu Vinske Mušice sa rezultatima i ispod 100, zakucali su ih za dno tabele. Kako se liga bliži kraju, tako izgleda da nemaju nikakve šanse za odbranu titule. Dan je završen utakmicom Somborskih Novina i SC "Soko". Sigurna igra "novinara" i rezultat 10:0 za kraj 13. kola, 13.2.2014.

Poslednja izmena 14.02.2014. u 08:18

  XII Kolo

ÄŒistoća je sinoć, imala odličan dan. Dejan Ćirić sa oborenih 243 (230), Daniel Benji 220 (197) i Cvijeta Nikolić 183 (138) bili su to prejak trio za ORIS. Tako da posle 12. kola nema neporažene ekipe. Veliku prednost dosada je stekao ORIS, tako da im liderska pozicija nije ugrožena. No, da se vratimo na početak takmičarskog dana. Pošta je pobedila Heterse sa 6:4. Bofos bez najavljenog pojačanja pa su morali odigrati utakmicu sa tri igrača i blind-om. Ni taj hendikep nije im smetao, da pobede ekipu Gratske uprave sa 8:2. Za samo 8 čunjeva Elektrovojvodina je bila bolja od Sportskog Saveza. Pravi rat vodili su Tomašev i Radonjić u utakmici SC "SOKO" i Vinska Mušica. Padali su iksevi i sigurni potezi obojice. Na kraju mirniju ruku imao je Tomašev i rezultatom 223:222 pobedio. Naravno donelo je i to, izmedju ostalog, i drugu pobedu Sokolovima. Veče su završili MMV alati i Sindikat odigravši nerešeno 5:5. Muratović je briljirao srušivši 234 čunja. Da rezimiramo, davno nije odigrano jače kolo po solo rezultatima pa tako 5-ti igrač kola ima 212 srušenih čunjeva.

Već nekoliko kola taman kada pohvalimo "nameštanje" ekipe Vodokanal oni posustanu. Zato odmah malo kritike pre nego ih počnemo hvaliti. Valjda će ih to pomoći da upišu dve pobede u nizu. No, odigrali su odlično i pobedili 8:2 Jelen Strong. Najsigurniji u Vodokanalu, Radovan Vulinović, pobedio je sa preko 100 pinova prednosti svog protivnika. Srušio 244 čunja plus hendikep ukupno 264 i zauzeo poziciju igrača kola. Sa rezultatom 226 (sa hendikepom) adv. Željko Gvojić doveo je ekipu Advokata do četvrte pobede u ligi. Nažalost samo tri utakmice odigrane su sinoć. U trećoj Elbraco je bio bolji od Vip groupe. Rezultat od 10:0 izgleda

Poslednja izmena 07.02.2014. u 07:43

  XI kolo

Neko sinoć reče, a mi se moramo složiti sa tim. Nema ove godine loše ekipe. Nijanse su te koje uglavnom odlučuju, kako god Vam izgledali rezultati. Nije čudo što su Vojvodina Šume na 3. mestu, nije čudo ni što su "Sokolovi" na začelju tabele. Koliko malo im je nedostajalo dosta puta da preokrenu rezultat u svoju korist govori i broj ponova koji su srušili tokom lige (7381), a Šumari su na (7468). Hoću da kažem da smo negde na polovini takmičenja i da svi još uvek imaju šansu da poprave svoj plasman. Lepe su utakmice sinoć odigrane. Veče su započeli Sindikalci, sigurno, sa puno srušenih pinova na čelu, ovoh puta, sa Dragišom Aleksićem koj je srušio 245 čunjeva. Bofosu je falilo 20-tak drva da zabeleže dve pobede u nizu ali i ovog puta "Šumari" bili jači taman toliko da sruše više "drva", a sačuvaju "šumu" (hendikep). Bowlinica je trijumfovala nad Sokolovima, pobedu je izvojevala i ekipa Elbraca.

Ovo je 5. biznis liga koja se odigrava u BC "Bowling Stones" ali nikada niti jedna ekipa nije imala 10 uzastopnih pobeda. ORIS je to ove godine uspelo i sinoć protiv VIP Group-e tako da su ostali ove godine nepobedjeni. Pošta je sinoć lako pobedila Elektrovojvodinu uz sigurnog Trkulju i Cimešu, sigurna im je bila i 4. ta tabla Vinko Burnać. Tri igrača preko 200 doneli su im skoro 150 bodova u zbiru prednosti. Postigao je Igor Latas svoj najbolji rezultat u ligi ove godine 212 pinova i povuka Direkciju koja je uspela da savlada Vinsku Mušicu i zabeleži drugu pobedu u nizu. Hetarsi su pobedili ÄŒistoću, Sportski savez - Apoteku, a Gradska uprava je uzela bodove Somborskim novinama.

Poslednja izmena 31.01.2014. u 10:00

  X KOLO

 Veoma ubedljive sinoć su bile ekipe Elbraca, Vodokanala i Direkcije. Elbraco konstantno dobar, uvek neko malo iskoči da povuče ali izuzetno složna ekipa. To se nikako nije moglo do sinoć reći za direkciju, težine poraza uneli su nelagodu u ekipu.Medjutim sinoćni izuzetno loš početak svih igrača, protiv Bowlnice, stavio im je osmeh na lice i sreća se okrenula. Krenuli su da padaju iksevi i posle nekoliko kola "posta" napokon pobeda i nadamo se da je polako počelo otimanje od dna tabele. Marku Miniću u Vodokanal je ove godine, kao pomoć, zaigrao i Miroslav Mrdja. Ispostavilo se da su odličan tandem i da zajedno daju jednu sigurnost timu. Završavamo prvom utakmicom dana i pobedom Jelen Stronga od 6:4. Rezultat govori sam za sebe utakmica puna preokreta. Alida Pašti sa 215 i Mihajlo Karalić sa 220 poena, briljirali su sinoć i doneli pivarcima neophodan dva boda za konačnu pobedu. Takmičenje nastavljamo u četvrtak, a dan će sigurno obeležiti utakmica izmedju 192 i dosada nepobedjene ekipe ORIS. 

Prvi dan se zavrsio jos jednom pobedom ekipe Vojvodina Sume ovog puta nad ekipom Somborskih novina. Malo je falilo novinarima da upisu bodove, odlicne partije su pruzili Ljubica Zelic i Dejan Radnic, ali pritisku unazad nekoliko dobrih rezultata podlegao im je prvi igrac Dejan Palic. Sumari su sada na trecoj poziciji koju im je, pre svega, sigurno donela odlicna timska atmosfera.

Poslednja izmena 23.01.2014. u 11:00

  IX Kolo

Krenuli smo,

Pauza u igranju lige je prošla. Moram da priznam da je celo kolo bilo odlično sa puno neizvesnih utakmica. Nabrojaću dve, ne ne ne prvo moram da kazem "MMV se vratio iz mrtvih" :) krenuli su novu godinu pobedama sto je odličan znak. Sada mogu da se vratim na utakmicu Sindikata i Advokata. Prvi pogled uh kolika razlika u hendikepu i onda kao da su hteli da se to anulira, Advokati počinju relativno lose i već u prvih par bacanja Sindikat stiže do "egala". U tom momentu sve je izgledalo kao još jedna sigurna pobeda Sindikalaca. Oni se malo opustili pa popustili, a Advokati se opustili pa se ruka smirila i nišan namestio. Samo pet čunjeva nedostajalo je Advokatima da pobede i bilo bi sasvim zasluzeno. Oris i SC "Soko" odigrali su takodje sjajnu utakmicu.Prštali su X-evi na obe strane i do kraja je bilo krajnje neizvesno ali ORIS je ostao neporažen. Utakmicu je obeležio Nikola Ilić sa 223 srušena čunja, svaka čast.

Poslednja izmena 17.01.2014. u 08:29

  VIII Kolo

Nekad stvarno nije problem pisati o ovoj našoj biznis ligi. Prosto svaki rezultat koji predje brojku od 7 stotina je odličan, govorimo o rezultatima bez hendikepa. Do juče rekord je držala VIP Group, koja prosle godine u 11. kolu napravila rezultat od 768 čunjeva, a kuriozitet tog rekorda je da je Direkcija u toj utakmci uspela da pobedi VIP Group za tri čunja http://www.bowlingstones.rs/biznis13/show_biznis_koloPlayers.php?kolo=11&ID1=16&ID2=15 .  No da se vratimo sinoćnom rezultatu ekipe 192, kojoj je nedostajalo  samo 11 čunjeva da dostigne magičnu cifru od 800. Zbir od 789 je domaći zadatak za sve timove naše lige pa i za ORIS, koji nastavlja pobedonosni niz. Sedam pobeda imaju u nizu. Ostala im je u ovoj još jedno kolo u ovoj godini, a protivnik im je SC "Soko". Veoma lako mogu ostati neporaženi u ovoj 2013 godini. VIP Group je dobro osetila povratak Marije Trkulje u bowling i njihov tim. Pobednica turnira od petka, blistala je i sinoc sa 205 srušenih čunjeva. Trkuljica je uveliko pogurala VIP u pobedi protiv odlične Apoteke koja je, smao da podsetimo zaboravne, prvu utakmicu izgubila tek u prošlom 7. kolu. Odličan je i podatak da je svih pet muških najboljih rezultata preko 200 srušenih čunjeva.

Doduše ovo kolo još nije gotovo. Dve utakmice još nisu odigrane. Prva  zbog privatnih, a druga iz tehničkih razloga na koje nismo mogli uticati. Molio bih sve timove, da bez preke potrebe ne odlažu utakmice , a naročito ne par sati pre početka iste. Nažalost, veoma je teško u tako kratkom periodu organizovati pomeranje i odigravanje utakmice pre nego počne sledeće kolo. Nadamo se da razumete ovu našu molbu. Imamo 2 ekipe koje igraju u prvoj ligi i 23 koje igraju biznis ligi. Svima njima moramo obezbediti i trening termine i termine za odigravanje utakmica. Sa pomeranjima je jako teško održati raspored koji nam je , verujte izuzetno gust. 

Hvala na razumevanju

Poslednja izmena 13.12.2013. u 08:19

  VII Kolo

Kum nije dugme, reče Patarica, i na tome se završi sva tuga Apoteke za prvom izgubljenom utakmicom. Da li je nekog dogovora bilo.... ne zna se. No šalu na stranu, derbi sedmog kola završen je u "foto-finišu". 192 su odlično i sigurno počeli, ali dugačka je utakmica, preokreti su uvek mogući, no malo je falilo Apoteci za pobedu. To malo što je falilo Apoteci, nije Sportskom Savezu. Još juče je Sindikat je bio siguran na vrhu tabele i sigurni su bili i u pobedu nad Sportskim Savezom. Polovinom utakmice i delovalo je da će se sve rutinski završiti. No nekoliko kikseva Aleksića, koje je spremno iskoristio Ečika okrenuli su rezultat i doneli jubilarnu 3-ću pobedu Sportskom Savezu. Beše to prva utakmica dana četrvtka koja je najavila "sumrak favorita", pa su tako i Poštari dobili lekciju od Advokata i ostaje im samo da raznose njihovu "poštu". No ORIS ne bi bio ORIS da ne pokrvari čitavu igru i zabeleži 6-tu pobedu i ostanu neporaženi, kad pročitam ovu rečenicu kao da čujem odjek :). Šta još reći, da Elbraco, neko bi rekao nema gazde pa izgubiše od Šumara, neko bi rekao i "leteće perje kada se gazda vrati", a ja kao Eliot Nes bih zaključio nešto sasvim drugo, da je gazda, garant bio negde u nekoj "čeki" u Monoštorskoj šumi i lovio Bambije.....;) Kad smo već kod kod Bambija i Jelena moramo da pohvalimo i VIP koji nije podlegao Jelen Strongu, sipali su Lav-a i zabeležili još jednu pobedu. Da završimo današnju priču derbijem javnih preduzeća i ÄŒistoćom koja je sa nulom počistila Vodokanal. Istim rezultatom "ogrejala" se i Direkcija, još im bride dlanovi od vrućine odličnih Hetaersa. Slobodna je u ovom kolu bila Vinska Mušica.


Poslednja izmena 06.12.2013. u 08:01

  VI Kolo

         Dovoljno je da pogledate ko je najbolji igrač kola i da zaključite koja je mometnatalno najbolja ekipa naše biznis lige. Nikola Ilić , „ORIS“ je opet odigrao odličnu utakmicu, a ekipa zabeležila 5-tu pobedu u nizu time i ostal uz "Apoteku" jedina ne poražena ekipa u ligi. Upravo taj detalj svrstava je po meni iznad odličnih „Sindikalaca“ koji su izgubili jednu utakmicu i to od „Vinske Mušice“. Medjutim mogu reći i to da je prošlogodišnji prvak dosta „bled“ ove godine i da je pored „Sindikata“ pobedila još jedino „Elbraco“, a zaredjali su već tri poraza u nizu, od „Bowlnice“, Somborskih Novina“ i „Bofosa“ i pri tom su im pošteno odrzale lekciju.

 

       U šestom kolu pobedili su još:  Bofos,  Advokati , Pošta, 192, Sindikat, Gradska Uprava, Apoteka, Elektrovojvodna i Elbraco.

Poslednja izmena 29.11.2013. u 08:56

  IV kolo

Posle 4. odigrana kola ostale su samo dve ekipe koje nisu porazene, Oris i Apoteka. Prve pobede zabeležili su SC "Soko" i Elektrovojvodina. Prvi poraz POŠTARIMA nanela je ÄŒistoća, nije im pomogla ni činjenica da je Marko Cimeša sa 206 srušnih pinova najbolji igrač kola. Za razliku od Cimeše, gledano 5 najboljih igrača kola, Eraković je puno pomogao Hetarsima u pobedi protiv MMV Alata, a i ostali najbolji o u ovoj nedelji su pogurali svoje ekipe, Berleković SC "Soko" , Bujdošo "Bowlnicu" i Roknić "Vinsku Mušicu". 
Rezultati 4. kola

Takmičenje nastavljamo u ponedeljak. U ovom kolu drugi takmičarski dan će biti odigran u sredu 20.11.2013. Razlog je jednostavan, 21.11. je velika slava Arhandjelov dan, pa smo ovom koraku pribegli da ne bi bilo odlaganja većeg broja utakmica. Svi treninzi koji su po rasporedu za sredu pomereni su na četvrtak. U 5. kolu slobodna je ekipa Elbraco.

Poslednja izmena 16.11.2013. u 10:36

  II kolo

Tek je drugo kolo ali pokazuje se ono što smo rekli pre 7 dana. Biće ova jubilana 5. biznis liga najuzbudljivija do sada. Mnogo se igrača namestilo. Ekipe su se mnogo ozbiljnije pripremile. Posle drugog kola na prvom i trećem mestu su potpuno nove ekipe "Bofos" i "Pošta". Nije tajna da Poštu nosi Milan Trkulja i da okosnicu čine pravi kuglaši i da se od njih očekuju odlični rezultati. Ali "Bofos" je pravi primer dobro napravljene ekipe. Na čelu sa Vanjom Stojanovićem koji je sa sinoć srušenih 247 čunja i prosekom od 219,5 stvarno pokazao da je klasa igrač. Da, mozete reći da je i  Vanja kuglaš ali ostatak ekipe se potrudio da ga otprati u toj utakmici i da zabeleže drugu pobedu i zauzmu prvo mesto na tabeli. Bilo bi tu jos igrača i ekipa za pohvaliti ali ima vremena polako ćemo se kroz ligu upoznavati i takmičiti. Jedva čekamo prve turnire, na koje su nam učešÄ‡e obećali i igrači iz Beograda i Novog Sada da i Vanja i Milan i Milka i Patarica Nikola kao i ostali oprobaju svoje znanje sa vrhunskim bowlerima..... Vidimo se vec u ponedeljak u 3. kolu bio bi red da ove godine neko napravi 300 u BC Bowling Stones, ajmo čekamo to sa nestrpljenjem. 

Poslednja izmena 15.11.2013. u 07:57

  I kolo

  Posle tri meseca pauze od završetka 4. Regionalne biznis lige počela je i 5. jubilarna regionalna biznis liga. U prvom kolu ne možemo govoriti o iznenadjenjima niti podbacivanjima. Trebaće nekoliko kola da se pokažu "favoriti". Namestiće se polako i ruke, vratiće se mnogi igrači u formu. Ekipe su uglavnom iste ali bilo je prelazaka "transfera" igrača, što donosi nepoznanice o kvalitetiima timova. Medjutim, moj stav je da će ova 5. liga biti najizjednačenija po kvalitetu. Baš taj detalj da nema novih timova, osim "Poštara" koji su prohujali kroz prvo kolo kao pravi "post expres", daje svakom od njih na kvalitetu i uigranosti.

              Kao što možete videti u rezultatima hendikep je smanjen na maksimum 54, a gornja granica je 180, a ne 200 kao prošle godine. Medjutim koliki god bio uspeo je da "preokrene" rezultate u dve utakmice. Pa su tako "192" i "Direkcija" utakmice dobijene po rezultatima bez hendikepa, kad se on dodao ipak izgubili. No već u drugom kolu će sve biti jasnije odmah na utakmicama kad ce nam hendikep biti poznat vec pri pocetku utakmice. No dugacka je liga 23 kola i puno bodova je u igri

Poslednja izmena 15.11.2013. u 07:55

  5. biznis liga počinje

  U ponedeljak 21.10.2013. počinje 5. regionalna biznis liga. Uglavnom su učešÄ‡e u takmičenju uzele sve "stare" ekipe, dok naravno ima i nekih novih. Kao i prošle godine, 24. ekipe boriće se za titulu. Dve su osnovne razlike u odnosu na prošlu godinu, hendikep će biti nešto manji, na šta su se žalile "bolje" ekipe, a ustupak manje iskusnijim ekipama sastoji se u tome da će u utakmici moći da igra samo jedan "profesionalac" u ekipi.

Poslednja izmena 15.11.2013. u 07:55